Posts

Showing posts from May, 2010

Komen Orang Sakit Jiwa (2010)

Komen Orang Sakit Jiwa

Salam semua

Minggu depan aku ada exam, double pulak tu, orthopaedic dengan anaesthesia tapi study pagi ni tak masuk apa-apa lantaran terbaca beberapa blog yang duk mengumpat aku tak puas hati. Aku boleh agak orang-orang ni siapa.

Ni salah satu komen:

Anonymous has left a new comment on your post "Dr Tareq DiJerut !":
ni Dr Tareq yg femes tu ke?..
bobby, mcmane kau dapat buat PV ek? hebat la ngkau bobby. aku pegi hospital OnG banyak2 kali dah dulu siap penah kene marah lagi sbb. tu pon dokte kasi tengok je takleh sentuh pt. siap ade aku tgk HO haritu terkial2 buat examination. tp ngko buat examinations relek je. siap dokte yakin dgn ko tu. fuiyo. siap sume fakta ko ingat lagi dalam kepala. mesti exam finals ko cemerlang gle2 kan. wow. wah. caya la. case rare pulak tu. wow
tapi kan,dlu2 aku penah dengar dokte ade cakap dia jumpe case yang sama mcm ngko dpt ni tp susah nak jumpe. dia pesan tak boleh bgtau patient tu lelaki depan2 cmtu. kene senyap2 n tak bol…

Dr Tareq DiJerut !

Dr Tareq dijerut !!


Bumi Mesir aman tatkala subuh. Tiada kokokan ayam seperti di Malaysia. Sang Keldai pun masih lena dibuai mimpi. Hanya lampu masjid terang menyala seperti subuh waktu di hari yang lain, menyubur hati muslimin dengan mengajak mengerjakan ibadah.


Sekali….Ting ting ! ting ting!ting ting!

Tersentakku dari tidur! Bisingnya alarm!!!!!

Arghhh!!! Daku menguap di keheningan subuh. Pukul 4 am. Kejap lagi masuk subuh. Mataku ptosis lagi.

Lantas kukais selimut ke tepi, kubangkit liat dan kulipat comforter yang kubentang di atas permaidani bilik. Beginilah harianku, katil dan tilam yang empuk hanya sekadar perhiasan atau dijadikan tempat duduk. Daku memilih tidur atas lantai supaya tidurku tidak lebih 6 jam sehari. Kalau tidur atas tilam, huhuhu, tak mungkin accurate 6 jam, selalunya 7 atau 8 jam tidur,selepas tu bangun dalam keadaan stress sebab terkejar-kejar nak buat macam-macam. Maka lebih baik tidur atas permaidani berlapikkan comforter, masaku terurus di samping  baik untu…