Posts

Showing posts from December, 2009

Doktor, Kaki Saya Mana???

Image
Doktor, Kaki Saya Mana???

Jam pukul 6 am. Aku tiba di Hospital Tuanku Jaafar Seremban sejam lebih awal dari sepatutnya. Kereta Vios milik abangku kuletakkan berhampiran dengan Clinik Ortopedik di Ground Floor. “Insyaallah selamat,” desis hatiku. Hari ini hari yang panjang. Kena tidur hospital hari ni, banyak benda kena buat, harap-harap kereta ni selamat. Segala toiletries dan baju ganti kubiarkan dalam boot kereta. Apabila nak guna malam nanti baru kuambil.
Kakiku kujejak pantas masuk ke Klinik Ortopedik. Ada seorang jururawat dah sampai. “Assalamulaikum kak,”sapaku. “Waalaikumussalam, eh, cepat doktor sampai hari ni,”kata kak Su. “Ada banyak keje hari ni kak, consultant Mr Ahmad ada nak ajar lak hari ni, tu kena datang awal,”balasku dalam senyuman. “Nah, kad doctor.”
Kuambil punch kad berwarna kuning yang tertulis namaku. Cukup 2 minggu dah aku di bahagian Ortopedik nih. Orang lain buat attachment e.g. junior yang buat attachment dalam masa yang sama tak payah berkad-kad. Aku hari …